Velkommen

til min blogg om bistand for vanlige folk

Flaut

Kongo er MITT land. Kongo er landet jeg brenner ekstra for, og som jeg følger tett i nyhetene. Her om dagen kunne jeg lese om Kongo i en artikkel i Aftenposten som handlet om Nord-Korea! Den var uventet!

Nord-Koreas avdøde diktator ville har fylt 71 år, og Kongos president hadde sendt bursdagshilsen. I tillegg hadde også Syria sendt hilsen. Å nei, så flaut!

President Joseph Kabila i Kongo skriver: ”Denne lykkebringende og historiske dagen feires av folket i Kongo”. Det tror jeg nå ikke at de gjør! Presidenten har et håp om ”at folket og regjeringen i Nord-Korea vil lykkes i å forsvare nasjonens verdighet og selvstendighet, i Kim Jong Ils ånd“.

Er det noen som kan forklare meg hva som skjer her? Alle vet at mennesker dør av sult i Nord-Korea. Hvordan kan man da snakke om verdighet og selvstendighet? Nå er kanskje ikke Kabila den ypperste representanten for sunn fornuft, så vi skal kanskje ikke forvente så mye fra de kantene. Han er president i et land med store og bortimot uløselige konflikter. Eller er det noen underliggende grunner, som jeg ikke kan se, som gjør at Kabila skriver som han gjør?

Jeg tenker på en ting til. Det er ikke bare Kongos president som tenker slik. Min mann har en bekjent, jeg tror det er en arbeidskollega, som støtter styresmaktene i Nord-Korea, og som er leder av en forening av typen Nord-Koreas venner. Han har også besøkt landet flere ganger.
Noen fornekter at jødeutryddelsen under 2. verdenskrig fant sted. Andre ser ikke hva som opplagt skjer i Nord-Korea. Jeg blir flau på deres vegne. Og opprørt!

Artikkel

 

Comments are closed.